Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse

Ingrediënten

(ongeveer 6 glazen)

Voor de witte chocolade mousse:

70 g Feuilletine koekjes (of andere, dit is naar smaak)

200 g Room, min 30% vetgehalte, koud

100 g Witte chocolade, in stukken

1/4 vanillestokje, geschraapt

200 g Roomkaas

Voor de Sous-vide aardbeien:

400 g Aardbeien, gehalveerd

1/4 theelepel gemalen kaneel (optioneel)

2 stukken Sinaasappelzeste (1cm x 3-4cm)

1500 g water ongeveer, aan te passen indien nodig

30 g Citroensap

 

Bereiding

Voor de witte chocolade mousse:

  • Plaats de koekjes in de mengbeker en mix 4 sec / std 5. Doe over in een kom en zet opzij.
  • Plaats de vlinder.
  • Doe de room in de mengbeker en klop op std 3 tot yoghurt dikte, zorg wel dat je niet te lang opklopt! 
  • Verwijder de vlinder en giet de opgeklopte room in een grote kom, zet opzij.
  • Plaats de witte chocolade in de mengbeker en rasp 10 sec / std 9. Duw het geheel met behulp van de spatel naar beneden.
  • Voeg het vanillemerg toe en warm op 4 min / 50° / std 1.
  • Doe de roomkaas erbij en meng 30 sec / std 3. Giet over in de kom met de opgeklopte room en meng zachtjes door elkaar. 
  • Doe dit mengsel over in een spuitzak en laat in de koelkast rusten tot het moment van gebruik. Reinig de mengbeker!

Voor de sous-vide aardbeien:

  • Doe 200 g aardbeien in een enkele laag samen met 1/8 theelepel kaneel en 1 sinaasappelzeste in een vacuümzak. Trek de zak vacuüm. Herhaal alles met een tweede zak.
  • Plaats de Blade Cover.
  • Doe het water en citroensap in de mengbeker en leg er de vacuüm getrokken zakken naast elkaar in. Pas de hoeveelheid water indien nodig aan om de zakken zeker volledig onder te dompelen zonder het maximale vulniveau van de mengbeker te overschrijden. 
  • Ga naar de modus Sous-vide 18 min / 80°.
  • Verwijder de zakken met behulp van een tang.
  • Laat minstens 15 min rusten in de koelkast.
  • Op het moment van opdienen, verdeel je de gehakte koekjes onder 6 glaasjes, bedek met de witte chocolade mousse en de aardbeien. Werk af met de jus van aardbeien en dien onmiddellijk op.
Print Friendly, PDF & Email