Ingrediënten
240 g Suiker
120 g Eiwit
200 g Room (om slagroom mee te maken)
Bereiding
- Start met een propere ontvette mengbeker!
- Doe de suiker in de mengbeker en maal deze fijn tot poedersuiker. 20 sec / std 10.
- De poedersuiker hoef je niet in een apart kommetje te doen en mag dus in de beker blijven. Plaats de vlinder. Weegschaal aanzetten en weeg het eiwit af. Voeg toe aan de suiker en stel het toestel in op 10 min / 37° / std 2. Op deze wijze bekom je een merengue! Bekijk de stevigheid van je merengue, en eventueel nog enkele minuten bijdraaien met maximaal 8 minuten. Eveneens op 37 ° / std 2 MET de vlinder.
- Neem een spuitzak met ronde spuitdop. Doe het eiwitbeslag erin en vorm ringen (diameter ongeveer 8 cm) van elk 2 rondjes op de bakplaat. 1 ring dicht, de andere open.
- Bak ze in een een hete oven van 110°C gedurende 1uur. Verlaag dan de temperatuur naar 100°C en verwarm verder gedurende 30 minuten. Doe zo nu en dan eens de oven open. Haal ze nadien voorzichtig uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Tijdens het bakken reinig je de mengbeker en ontvet hem.
- Zet je Thermomix opnieuw aan en plaats de vlinder. Doe 200 g room in de mengbeker, stel in zonder maatbekertje en zonder tijd / std 3 totdat je de gewenste dikte voor slagroom bekomt (kijk door de opening van het deksel).
- Verwijder de vlinder. Breng de slagroom indien gewenst op smaak met karamel of lemon curd. Voeg deze toe en mix 30 sec / std 2.
- Leg 2 meringues op elkaar. Vul de holte die ontstaan is met de slagroom. Decoreer met vers fruit zoals blauwe besjes, aardbeien,…
- Serveer onmiddellijk. Smakelijk!