Panna cotta van witte chocolade met frambozencoulis

Ingrediënten

Voor 8 à 9 porties van 70 g

500 g volle room (35 %)
50+45 g suiker of Zusto
10 g vanille-essence
150 g witte chocolade 
6 g gelatineblaadjes 
300 g frambozen, vers of diepvries 
60 g water
Citroensap
Muntblaadjes

Bereiding

  • Doe 50 g suiker, vanille-essence en de room in de mengbeker:
    4 min / 80 ° / std 2 ½.
  • Laat de gelatineblaadjes 5 min weken in koud water.
  • Voeg de witte chocolade toe aan de room:
    2 à 3 min / 60 ° / std 2 ½.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit, voeg toe en mix:
    30 sec / std 4.
  • Giet het mengsel in dessertglaasjes (max. 70 g per glaasje) en zet 2 à 3 uren in de koelkast.
    Was de beker uit.
  • Hou enkele frambozen apart voor de versiering. Doe de rest van de frambozen,
    het water, 45 g suiker en wat citroensap in de mengbeker en mix:
    4 sec / std 4.
  • Laat garen: 5 min / 90 ° / std 3.
  • Giet de coulis door een zeef om de pitjes te verwijderen. Laat hem wat afkoelen,
    maar hij moet vloeibaar blijven.
  • Haal de glaasjes met panna cotta uit de koelkast en giet er een dun laagje coulis bovenop. Overdrijf niet met de coulis. Hij zou overheersen op de smaak van de witte chocolade. Zet nog eventjes in de koelkast.
  • Werk af met een takje munt en een framboos.
Print Friendly, PDF & Email