Gestoomde peren

Ingrediënten

300 tot 1200 g geschilde, gehalveerd en klokhuis verwijderde peren
sap van 1 citroen
facultatief : suiker naar behoeven

Bereiding

  • Doe het water in de mengbeker
  • Verdeel de peren over de varoma schaal en de varoma tray.
  • Besprenkel met citroensap.
  • Naar gelang het soort peer, strooi suiker over de peertjes. 
  • Sluit de varoma en stoom 20 tot 25 minuten / Varoma / std 1.

     Heerlijk als dessert met chocolade saus en of vanille-roomijs.

    Als bijgerecht bij een stukje wild, gevuld met veenbessen compote.

Gestoomde peren met chocoladesaus, afgewerkt met geroosterde, geschaafde amandelen.

Probeer ook eens je chocoladesaus op smaak te brengen met wat honing en gemalen kardemom.

Ook heerlijk met een bolletje ijs.

Foto: © love2cook
Print Friendly, PDF & Email