
Ingrediënten
10 g olijfolie
1 teentje knoflook
500 g courgette, in stukjes gesneden
120 g tarwebloem
4 eieren
200 g magere melk
2 koffielepels verse tijm
4 soeplepels verse basilicum
½ theelepel zout, naar smaak
3 goeie draaien van de pepermolen
12 olijven, ontpit en gehalveerd
170 g rauwe ham, ontvet, gepeld en in blokjes gesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 ° C.
Vet een siliconen springvorm (Ø 24-26 cm) in met een beetje olijfolie en zet apart. - Doe de knoflook in de mengbeker en hak 2 sec / std 7.
Spatel de zijkanten van de kom naar beneden. - Voeg courgette, bloem, eieren, magere melk, tijm, basilicum, resterende olijfolie, zout en peper toe en mix: 5 sec / std 5.
Proeven en goed bijkruiden! - Doe de helft van de bereiding in de vorm, bedek met olijven en de in blokjes gesneden ham en dek af met de rest van de bereiding.
- Bak 30-35 minuten op 210 ° C. Serveer warm of koud.