Chocolade cake – de iets gezondere versie.

“Gezonde desserts”. Bestaan die wel?
We proberen soms toch om een iets gezondere versie op tafel te toveren dan de klassieke cake.
Met deze chocolade cake is de uitdaging alvast geslaagd. 

Ingrediënten

90 g bloemsuiker. Maar …wil je gezonder gaan: 
ik nam 50g zusto.
Wat ook kan is honing of kokosbloemsuiker of niet-geraffineerde rietsuiker. Dit is ook heel lekker zoet en gezonde optie, je hebt er minder van nodig omdat het zoeter smaakt.

Verder hebben we nodig:
1 ei
125 g magere yoghurt
100 g tarwebloem
bakpoeder (1 zakje)
9 koffielepels zonnebloemolie

100 g pure chocolade -chocolade
2 eetlepels water

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bekleed een cakevorm met bakpapier en zet apart. Ik nam het van de deksel ultra pro, 3.5 liter. Vet deze in met wat olie en bebloem.
    Wil je meer info over de bakvorm, stel je vraag via het contactformulier.

  • Doe het ei en de suiker in de mengbeker en meng 1 min / std 4 .
  • Voeg de yoghurt, de bloem en het bakpoeder toe en mix 2 min / std 4, giet ondertussen de zonnebloemolie lepel per lepel door de opening van het deksel terwijl het toestel draait.
  • Smelt ondertussen de chocolade met het water – au bain marie of in de microgolf: micro cook kannetje (Tupperware), per 30 seconden volle kracht – kijken en controleren, opnieuw 30 seconden, tot de chocolade gesmolten is.
  • Doe het beslag bij de chocolade en meng goed.
  • Giet het beslag in de ingevette vorm en bak 25 tot 30 minuten op 180°

     

Print Friendly, PDF & Email