Caesarsalade met kip (Light versie)

Ingrediënten

250 g magere yoghurt
het sap van een citroen
75 g Parmezaanse kaas, geschaafd
zout
peper
600 g kipfilets
500 g water
150 g sla of een een sla mengsel
16 kerstomaatjes, in vieren gedeeld

andere groentjes naar smaak, rauw of gestoomd.

 

Bereiding

  • Doe de yoghurt met de helft van het citroensap en de helft van de Parmezaanse kaas in de mengbeker.
    Kruid met zout en peper en mix: 5 sec / std 3 . Zet opzij en spoel de beker.
  • Kruid de kip met peper en zout. Besprenkel met de rest van het citroensap.
    Doe 500 g water in de beker en plaats de kipfilets in de Varoma-schaal. Sluit af met het deksel en plaats de Varoma schaal op de mengbeker.
    Kook 15 min / Varoma / std 1 .
    Laat de kip afkoelen en snijdt hem in plakjes.
    Verdeel de sla, de tomaten en de andere groentjes over 4 borden, voeg de kip toe en bedek met de yoghurtsaus.
    Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en breng eventueel op smaak.

Handig product voor het schaven van je kaas is deze mandoline van Tupperware.

Niet alleen je kaas, maar hij snijdt in geen tijd je groenten, aardappelen, fruit, … in plakjes.
Kies de gewenste dikte en snij in alle veiligheid je ingrediënt in plakjes.

Vraag meer info voor de aankoop van deze mandoline via het contactformulier

Print Friendly, PDF & Email