Bloemkool-kaasballetjes

Ingrediënten

1 middelgrote Bloemkool (1kg)

130 g Mozzarella kaas

70 g Parmezaanse kaas

85 g Bloem

36 g Broodkruimels

3 middelgrote Eieren

2 teentjes Knoflook

20 ml Olijfolie

1 theelepel Zout

1/2 theelepel Zwarte peper

1/4 theelepel Nootmuskaat

 

Bereiding

  • Snij de bloemkool in roosjes en doe deze in de mengbeker. Mix met spatel 5 sec / std 5. Doe dit indien nodig 2 maal.
  • Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe. Mix met spatel 20 sec / std 5. Als de massa nog te grof is, kan je eens mengen en mix op 10 sec / std 5.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Vorm met natte handen, balletjes van het bloemkool-kaasmengsel en plaats de balletjes op de bakplaat.
  • Bak gedurende 25 min / 200°C of tot ze goudbruin zijn.