Ingrediënten
Voor het deeg:
225 g Patisseriebloem
185 g Boter
80 g Ei
75 g Amandelpoeder
30 g gemalen Parmezaanse kaas
2 g Zout
Voor de vulling:
2 teentjes Knoflook
Veel verse kruiden: bieslook, munt, oregano, tijm, peterselie, basilicum (diep bord nemen, de bodem met fijn gesneden kruiden)
200 g Roomkaas type Philadelphia
Verder vulling naar keuze: surimi krab/gerookte zalm/gerookte forel/kersttomaatjes in verschillende kleuren/komkommer snack/gekookte kwarteleitjes/Physalis (=ananas kers)
Sap van een halve citroen
Mill & Mortar kruiden: Smokey sally, Happy roots, Seaweed salt flakes
Vitello tonnato saus
Bereiding
Voor het deeg:
- Verwarm je oven voor op 180° boven- en onderwarmte.
- Doe alle ingrediënten in de mengbeker en kneed eventueel met hulp van de spatel, 2 min / deegfunctie.
- Gebruik vershoudfolie (2x folie) om het deeg in te rollen, met als dikte ongeveer 2,5 mm.
- Neem een bakring zonder bodem en leg op de bakmat. Bekleed hem met het deeg. Zorg voor een opstaand randje. Haal het midden eruit zodat je een krans bekomt.
- Bak gedurende 25 min/ 180°.
Voor de vulling:
- Laat je toestel draaien op std 8 en gooi één voor één de knoflook op de messen.
- Voeg de kruiden, roomkaas, sap van een halve citroen en een mespunt van de Mill & Mortar kruiden aan de mengbeker toe. Meng, 10 sec / std 3. Proef even of het beslag voldoende gekruid is.
- Neem de afgekoelde krans, besmeer hem met de kruidenkaas en de vulling naar keuze.
