Aperitief krans

Ingrediënten

Voor het deeg:

225 g Patisseriebloem

185 g Boter

80 g Ei

75 g Amandelpoeder

30 g gemalen Parmezaanse kaas

2 g Zout

Voor de vulling:

2 teentjes Knoflook

Veel verse kruiden: bieslook, munt, oregano, tijm, peterselie, basilicum (diep bord nemen, de bodem met fijn gesneden kruiden)

200 g Roomkaas type Philadelphia 

Verder vulling naar keuze: surimi krab/gerookte zalm/gerookte forel/kersttomaatjes in verschillende kleuren/komkommer snack/gekookte kwarteleitjes/Physalis (=ananas kers)

Sap van een halve citroen

Mill & Mortar kruiden: Smokey sally, Happy roots, Seaweed salt flakes

Vitello tonnato saus

 

Bereiding

Voor het deeg:

  • Verwarm je oven voor op 180° boven- en onderwarmte.
  • Doe alle ingrediënten in de mengbeker en kneed eventueel met hulp van de spatel, 2 min / deegfunctie.
  • Gebruik vershoudfolie (2x folie) om het deeg in te rollen, met als dikte ongeveer 2,5 mm. 
  • Neem een bakring zonder bodem en leg op de bakmat. Bekleed hem met het deeg. Zorg voor een opstaand randje. Haal het midden eruit zodat je een krans bekomt. 
  • Bak gedurende 25 min/ 180°.

Voor de vulling:

  • Laat je toestel draaien op std 8 en gooi één voor één de knoflook op de messen.
  • Voeg de kruiden, roomkaas, sap van een halve citroen en een mespunt van de Mill & Mortar kruiden aan de mengbeker toe. Meng, 10 sec / std 3. Proef even of het beslag voldoende gekruid is.
  • Neem de afgekoelde krans, besmeer hem met de kruidenkaas en de vulling naar keuze.