Amandeltaart

Ingrediënten

Voor het deeg:

175 g Bloem

100 g Boter

60 g Kristalsuiker

40 g Amandelmeel

15 g lichtbruine Suiker (kindjessuiker), in totaal heb je nu 75 g suiker.

1 Ei

1/4 theelepel Zout

Voor de franchipane:

100 g Boter

100 g Suiker

100 g Amandelmeel

2 Eieren

1 soeplepel Amandelextract

Als afwerking:

20 g Amandelschijfjes of suikerglazuur mag ook

Abrikozenjam

 

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengbeker. Stel in op deegfunctie / 2 min.
  • Haal het deeg uit de beker, maak er een bol van en wikkel in huishoudfolie. Leg het deeg in de frigo en laat minstens 1 uur rusten.
  • Reinig de mengbeker. Neem ondertussen een lage quiche vorm en warm de oven voor op 180°C.
  • Doe de ingrediënten voor de frangipane in de mengbeker. Stel in op deegfunctie / 1 à 2 min tot je een mooi degene bekomt.
  • Haal het gekoelde deeg uit de frigo. Rol het uit tussen de huishoudfolie tot een dikte van 3 tot 4 mm. Neem de folie weg en leg het uitgerolde deeg in de quiche vorm.
  • Breng een laagje abrikozenjam op het deeg en verdeel de frangipane over de bodem. Zet in de voorverwarmde oven van 180°C en laat het ongeveer 40 minuten bakken.
  • Haal de taart uit de oven. Neem een steelpannetje en verwarm kort wat abrikozenjam, bestrijk hiermee de taart voor een mooie glans.
  • Als afwerking strooi je nog wat geroosterde amandelschijfjes op de taart of strijk in met suikerglazuur (= 100 g bloemsuiker mixen met 2 eetlepels kokend water).
  • Smakelijk!