
Ingrediënten
Voor het deeg:
175 g Bloem
100 g Boter
60 g Kristalsuiker
40 g Amandelmeel
15 g lichtbruine Suiker (kindjessuiker), in totaal heb je nu 75 g suiker.
1 Ei
1/4 theelepel Zout
Voor de franchipane:
100 g Boter
100 g Suiker
100 g Amandelmeel
2 Eieren
1 soeplepel Amandelextract
Als afwerking:
20 g Amandelschijfjes of suikerglazuur mag ook
Abrikozenjam
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengbeker. Stel in op deegfunctie / 2 min.
- Haal het deeg uit de beker, maak er een bol van en wikkel in huishoudfolie. Leg het deeg in de frigo en laat minstens 1 uur rusten.
- Reinig de mengbeker. Neem ondertussen een lage quiche vorm en warm de oven voor op 180°C.
- Doe de ingrediënten voor de frangipane in de mengbeker. Stel in op deegfunctie / 1 à 2 min tot je een mooi degene bekomt.
- Haal het gekoelde deeg uit de frigo. Rol het uit tussen de huishoudfolie tot een dikte van 3 tot 4 mm. Neem de folie weg en leg het uitgerolde deeg in de quiche vorm.
- Breng een laagje abrikozenjam op het deeg en verdeel de frangipane over de bodem. Zet in de voorverwarmde oven van 180°C en laat het ongeveer 40 minuten bakken.
- Haal de taart uit de oven. Neem een steelpannetje en verwarm kort wat abrikozenjam, bestrijk hiermee de taart voor een mooie glans.
- Als afwerking strooi je nog wat geroosterde amandelschijfjes op de taart of strijk in met suikerglazuur (= 100 g bloemsuiker mixen met 2 eetlepels kokend water).
- Smakelijk!