Een recept van Pascale Lorraine – omgezet naar Thermomix
Ingrediënten
1 vel bladerdeeg 100g zachte boter 100g bloemsuiker (kristalsuiker 10sec/std 10) 100g gemalen amandelen (of amandelmeel) 3 el bloem + extra om te bestuiven 1 ei 1 el amaretto 2 grote rijpe peren (of uit een blik)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Beboter en bebloem de bakvorm, en schik er het bladerdeeg in, druk de randjes goed tegen de ribbeltjes zodat deze na het bakken goed zichtbaar zijn…. Zet de vorm met het deeg in de koelkast tot later gebruik..
Doe de suiker in de beker en mix 10 sec / std 10, vergeet niet om een keukenpapiertje tussen het deksel te leggen + bijspatelen.
Voeg de zachte boter in stukjes toe en mix 20 sec / std 4 + bijspatelen
Voeg het amandelmeel, de bloem, het ei en de amaretto toe en meng, 15 sec / std 4
Stort het mengsel in de bakvorm en strijk effen
Schil de peren, halveer ze en snij in dunne plakjes.
Schik de peren en duw ze in het deeg
Bak 45 min in de voorverwarmde oven op 180°C
Laat de taart even afkoelen alvorens te ontvormen.
Bestrooi de taart met bloemsuiker terwijl ze nog lauwwarm is.