Ajad (zoetzure komkommer)

Dit is een fris bijgerecht uit de Indonesische keuken.

Het past perfect bij bami, nasi of saté.

Ingrediënten

100 g Water

50 g Rijstazijn

1 Komkommer, in schijfjes gesneden

1 rode Peper

3-4 eetlepels Suiker

1/2 tl Zout

Bereiding

  • TM7: Zet je toestel aan en ga naar “handmatig koken”.
  • TM6: Zet je toestel aan en bedien met de knop
  • Doe de rode peper in de mengbeker, hak op 5 sec / std 5. Je kan de rode peper ook in sliertjes snijden, wat de voorkeur is.
  • Voeg de resterende ingrediënten toe behalve de komkommer, meng alles goed op 20 sec / std 3. Breng het mengsel over in een kommetje.
  • Leg er de komkommer schijfjes in het mengsel en plaats deze zeker 1 uur in de koelkast, om in te werken.