Amandel-/Peren taart

Een recept van Pascale Lorraine - omgezet naar ThermomixIngrediënten1 vel bladerdeeg100g zachte boter100g bloemsuiker(kristalsuiker 10sec/std 10)100g gemalen amandelen (of amandelmeel)3 el bloem + extra om te bestuiven1 ei1 el amaretto2 grote…

Lees verder Amandel-/Peren taart

Mattetaart

Mattentaarten zijn een erkend streekproduct afkomstig uit Geraardsbergen. Er hangt een ganse geschiedenis aan vast. Best eens de moeite om deze te lezen op Wikipedia.  Je kan ze echter ook…

Lees verder Mattetaart

Sinaasappel limonade

Eén van de meest gemaakte drankjes met de thermomix is wel de citroenlimonade.Kinderen echter, hebben toch liever iets zoeter. Neem in plaats van citroen een sinaasappel of mandarijn. Voordeel is…

Lees verder Sinaasappel limonade

Sangria (witte)

Het luxe broertje van de typische rode drank is de Cava sangria. De lichte variant van de Spaanse drank is dus niet met witte wijn, zoals wel eens gedaan wordt,…

Lees verder Sangria (witte)

Sangria (rode)

Ingrediënten250 g appels, ongeschild, in stukken1 sinaasappel1 citroen150 g suiker600 g rode wijn50 g vermout of Martini (wit of rood)50 g brandy of cognac50 g gin¼ tl gemalen kaneel (optioneel)10…

Lees verder Sangria (rode)