Orangettes

Ingrediënten3 Sinaasappelen2 liter Water250 g Poedersuiker50 g SinaasappelsapSuiker voor de afwerking BereidingWas en schil de sinaasappelen grondig. Snij met een scherp mes de “pel” in 4 door een inkeping te maken…

Reacties uitgeschakeld voor Orangettes

Confituur

Ingrediënten1 kg Fruit, mag gemengd fruit zijn. Vers of diepvries is allemaal goed. Voor de mergpijpjes nam ik 700 g aardbeien en 300 g frambozenGeleisuikerEventueel wat citroensapEventueel een appel BereidingWat betreft…

Reacties uitgeschakeld voor Confituur

Bloemkoolsoep

Ingrediënten20 g Olijfolie2 Sjalotjes1 teentje Knoflook500 g Bloemkool, roosjes + stengelWater1 GroentebouillonblokjePeper en zout BereidingDoe de sjalotjes en de knoflook in de mengbeker en hak fijn op 5 sec / std…

Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolsoep

Courgettesoep met basilicum

Ingrediënten2 teentjes Knoflook500 g Courgette500 g Water1 BouillonblokjeRoomBasilicumOlijfoliePijnboompitten, geroosterd BereidingDoe de knoflook in de mengbeker, hak fijn op 5 sec / std 5. Spatel naar beneden. Voeg er een scheutje olijfolie…

Reacties uitgeschakeld voor Courgettesoep met basilicum

Vispannetje in ovenschotel versie

IngrediëntenGemalen kaas4 Aardappelen750 g Groenten, fijn gesneden (prei, wortel, champignons,…)500 g Vis (kabeljauw, zalm,…)Saus:500 ml Groentenbouillon350 g Melk400 g Bouillon (sparen van de stoombereiding)80 g Bloem50 g BoterWat room, eventueel…

Reacties uitgeschakeld voor Vispannetje in ovenschotel versie

Mangohummus

Ingrediënten150 g Mango (diepvries - indien je werkt met verse mango voeg dan 50 g ijsblokjes toe)1 blik Kikkererwten10 g Gember50 g Tahini10 g Olijfolie1 teentje Knoflook1 koffielepel Curry kruiden1…

Reacties uitgeschakeld voor Mangohummus

Meringue schuimpjes

IngrediëntenEiwit (max 180 g)Suiker, dubbel zoveel gewicht als het gewicht van het eiwitSpuitzakBereidingStart met een kraaknette beker. Wil je zeker zijn?Doe wat water met een paar druppels azijn in de…

Reacties uitgeschakeld voor Meringue schuimpjes

Gegratineerde bloemkool

Ingrediënten1 Bloemkool500 g Water300 ml Melk200 ml Bloemkoolvocht (na stomen)30 g Bloem20 g BoterPeper, zout en nootmuskaatGemalen kaasBereidingSnij de roosjes af van de bloemkool, spoel af en leg ze in…

Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde bloemkool